Korisnicima su za podršku u radu na raspolaganju sledeće mogućnosti :

 

  • Podrška putem ticketing sistema na linku http://ads.art-data.rs
  • Podrška na terenu ( u preduzeću korisnika)
  • RDS podrška
  • Telefonska podrška

 

Ticketing sistem: Podšku možete dobiti  putem ticketing sistema tako što ćete poslati zahtev ili pitanje, opis problema na naš korisnički centar na linku http://ads.art-data.rs

 

Podrška na terenu: Podršku na terenu možete zakazati u kancelariji Art data d.o.o. pozivom +381 11 41 41 448 gde ćete sa ljubaznim osobljem ugovoriti prvi slobodan termin koji Vam odgovara. Ukratko ćete izneti razlog poziva kako bi Vam podršku na terenu pružio konsultant najkompetentniji za problematiku iz željene oblasti.

 

RDS podrška: RDS predstavlja pružanje podrške na daljinu a za njegov rad osim Pantheona potreban vam je i Internet. RDS omogućava da se osoba koja vam održava ERP sistem, po potrebi, konektuje na vaš računar, i reši vaš problem iz kancelarije, bez potrebe da dolazi kod Vas. Tako je podrška još efikasnija i brža, a takođe i jeftinija u odnosu na dolazak supportera i njegov rad na terenu.

Za uslugu i korišćenje RDS-a nije Vam potrebno nikakvo predznanje jer je sam proces automaitzovan. Jedino je potrebno da pre nego što zatražite pomoć RDS-om o tome obavestite Vašeg supportera telefonom. Podaci koji se prenose putem RDS-a su zaštićeni (kriptovani SSL postupkom), tako da uvid u podatke jedino može da vidi vaš supporter. Na vaš računar neće biti instaliran ni jedan program, koji bi mogao da omogući zloupotrebu za ulazak u sistem. Na vama je odluka, na koji način će Vaš supporter pristupati podacima.

 

Telefonska podrška: Telefonsku podršku možete dobiti radnim danom od 8 do 16 h pozivom na broj +381 11 41 41 448  Konsultanti ce Vam dati savete i resiti sve nedoumice koje Vam prouzrokuju zastoje u radu.